„Kukuruz – dragulj ravnice“ okupio veliki broj gostiju

U okviru Dana Debeljače, u subotu 30. septembra održana je manifestacija pod nazivom „Kukuruz dragulj – ravnice“

„Kukuruz – dragulj ravnice” naziv je manifestacije posvećen kukuruzu koju je u subotu, 30.septembra organizovalo Udruženje žena „Bulka” iz Debeljače u okviru manifestacije Dani Debeljače. Osma manifestacija „Kukuruz – dragulj ravnice” održana je na pijaci.

Na štandovima su bili izloženi slatki i slani specijaliteti od kukuruza, i ručni radovi, dekoracije sa motivima ove poljoprivredne kulture.

Manifestacija posvećena najrasprostranjenijoj poljoprivrednoj kulturi u opštini Kovačica bila je takmičarskog, prodajnog i humanitarnog karaktera.

Prema rečima Eve Nađ, predsednice Udruženja žena „Bulka“, članice su spremile takmičenje za najlepši štand, najlepši specijalitet od kukuruza i krunjenje kukuruza u tri kategorije – muškarci, žene i deca. Zatim je održano takmičenje u skakanju u džaku i potezanju konopca. Prvo mesto za najlepši štand pripalo je Mađarskom kulturno – umetničkom centru iz Debeljače, a najlepši specijalitet od kukuruza donele su članice Udruženja žena „Bakice“ iz Uzdina.

Na manifestaciji su učestvovali kako Debeljačani, tako i meštani i udruženja iz cele opštine, ali i iz Zrenjanina i Sente.

Ovogodišnja manifestacija je bila jedna od najbrojnijih a završila se tradicionalnim „Baću balom“.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *