Sve spremno za Dane Debeljače

Ove godine, proslava Dana Debeljače počeće u petak, 29. septembra

Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Debeljača, Stevana Lazičkog, ove godine će se Dani Debeljače obeležiti po treći put a organizatori su se i ovog puta, kao i svake godine, trudili da obogate ovaj kulturno – umetnički, sportski program. U organizaciji su uzeli učešće udruženja i sportski klubovi iz Debeljače.

Proslava Dana Debeljače počeće u petak, 29. septembra, pravljenjem tradicionalnog Fontoš kolača pod pokroviteljstvom Mađarskog kulturno – umetničkog centra. Manifestacija će početi oko 12 časova. Tradicionalno, zaprežna kola koja će prenositi Fontoš kolač kreću ispred pekare a nose ovaj tradicionalni kolač ispred Mesne zajednice, gde će se dalje odvijati program a nastupiće i folklorni ansambl.

Istog dana će se održati i izložba slikara iz Debeljače u Domu kulture „Jožef Atila“ sa početkom u 17 časova a posle u 18 časova i Pozorišna predstava za decu na mađarskom jeziku, takođe u Domu kulture.

U subotu 30. septembra meštane Debeljače čeka veliki broj događaja, kao što je Kukuruzijada, humanitarni bazar, izložba i prodaja dečjih radova, izložba knjiga, odbojkaški turnir, izložba slikara iz Debeljače, kao i Baću bal.

Sledećeg dana, u nedelju, 1. oktobra održaće se kuglaška utakmica, izložba slika, kao i kulturno – umetnički program.

U sredu 4. oktobra u 11 časova će se održati polaganje venaca na spomenik palim borcima Debeljače u Parku spomenika, zatim polaganje venaca na spomen – ploče palim borcima Debeljače na Malom groblju. U 13 časova će se održati radionica ručnih radova.

U subotu 7. oktobra proslava se nastavlja gađanjem glinenih golubova, zatim turnirom u mini rukometu, amaterskim prvenstvom u stonom tenisu i šahovskim turnirom.

Proslava Dana Debeljače se završava u nedelju, 8. oktobra turnirom u mini rukometu i turnirom u kuglanju i prvenstvenom utakmicom u fudbalu.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *