Održana 5. likovna kolonija u Pupinovom rodnom mestu, umetnici svedoče da su tu uvek posebno inspirisani

Nenad Stojkov, multumedijalni umetnik

U Idvoru od 27. avgusta do 31. avgusta trajala je likovna kolonija, ove godine održana je 5. po redu. Jedanaest slikara je

učestvovalo i uglavnom su svi radili tehnikom ulje na platnu. Branislav Simić, Nenad Stojkov,  Vesna Hrćan, Katarina Ljavroš, Vesna Kuharik, Slavica Grbić, Ana Karlječik, Uglješa Dević, Marija Hlavati, Sonja Mirić i Ivan Karafilovski slikari su koji su prisustvovali koloniji posredno i neposredno.

 

Vesna Kuharik, umetnica

Direktor Doma kulture Mihajlo Pupin iz Idovra, Svetislav Zakić istakao je da je planirana izrada murala na zgradi Doma kulture, a da će određeni slikari koji su prisustvovali koloniji, raditi i mural.

 

Inače, radovi sa ove kolonije putuju u Plandište na zonsku smotru, a zatim na pokrajinsku na Palić. Organizaciju likovne kolonija pomogla je i Galerija naivne umetnosti, a direktorka Ana Barca je posetila tokom održavanja.

Povodom prvog septembra i početka školske godine, idvorski dom kulture ugostiće beogradsko dečje pozorište Šareni suncokreti koji će izvesti predstavu Cvrčak cvrle i mrav Mrle. Predstava je zakazana za 19 sati, a biće izvedena u Domu kulture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *