Sunce, Luna i Munja i mališani na kosmičkom putovanju

U Osnovnoj školi Sava Žebeljan u Crepaji je održana dečja predstava Dan i noć u izvođenju pozorišne trupe Šareni suncokreti. Glumice Tanja Damjanovski i Svetlana Lazarević-Sretenović animirale su najmlađe koji su učestvovali u samoj predstavi s obzirom na to da je zamišljena da bude interaktivnog karaktera.

Kako bi probudili maštu, deca prvo igraju ulogu sunockreta koji pozivaju Sunce kako bih ugrejalo i dalo im energije da porastu. Deca su potom postala zvezdice i maštom sačinila kosmičko putovanje ka Mesecu (Luni). Takođe, uz vođstvo glumica, publika je pozvana da dozove kišu… Deca putem učestvovanja u predstavi saznaju više o ciklusu smenjivanja sunca i meseca, i dolaze do ravnodnevnice. Na kraju, svi proslavljaju život na našoj planeti zemlji.

U predstavi su učestvovali učenici nižih razreda Osnovne škole Sava Žebeljan iz Crepaje, a s obzirom na to da su reakcije bile afirmišuće, u planu je i dalje organizovanje dečjih predstava koje imaju vaspitnu i obrazovnu ulogu, a pri kojima se znanje stiče kroz zabavu.

Za mlade sugrađane Crepajke i Crepajce ovu predstavu organizovao je Dom kulture Mita Živkov Lala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *