Đilkoška riblja čorba je najbolja! 12 ekipa borilo se za pehar!

Velikogospojinski dani u Crepaji je manifestacija koja je obuhvatila kulturne, sportske, zabavne i gastronomske aktivnosti. Otvoreni su u sredu 22. avgusta izložbom, a završetak je planiran za 29.avgust promocijom knjige Jasmine Isajlov. Dom kulture Mita Živkov Lala organizovao je, pored dve navedene aktivnosti, i takmičenje u kuvanju riblje čorbe II Cezarov memorijal.

Pehari i radovi Jasmine Isajlov najboljima

Ovogodišnje takmičenje je okupilo 12 ekipa. Počelo je u 11 časova izjutra, a kuvalo se sve do 14 sati. Dobra atmosfera vladala je među takmičarima, a užurbano se pripremala riba i tajni sastojci koji su svaku čorbu činili drugačijom. Za pobednike bili su obezbeđeni pehari, a pored toga i radovi umetnice Jasmine Isajlov sa motivima ribe.

Direktor Doma kulture Mita Živkov Lala Nikola Kosovac izrazio je zadovoljstvo i interesovanjem i celokupnim takmičenjem i istakao:

 

 

 

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe je već tradicionalna manifestacija crepajačkog doma kulture. Ove godine to je II Cezarov memorijal, a o kvalitetu manifestacije svedoči i to što su se takmičari ove godine prijavljivali u mnogo većem broju nego što smo mogli da predvidimo da će ih biti. Trudićemo se i dalje da  opravdamo naziv takmičenja.

Prvo mesto za najbolju riblju čorbu osvojila je ekipa Đilkoši, drugo mesto osvojila je ekipa Čiperko, a treće ekipa pod nazivom Duškim kotlić. U organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala takmičenje u kuvanju riblje čorbe datira odavno, a otkada je obnovljena delatnost doma kulture, ovo je već treći put.

Zašto Cezarov memorijal?

Svetozar Stojkov, poznat u Crepaji kao Cezar, je i idejni pokretač takmičenja u kuvanju riblje čorbe, dugogodišnji član žirija, ali i takmičar ranijih godina. Poznat u Crepaji i kao veliki šaljivdžija, zauvek mlad, poznavale su ga i cenile  kako starije tako i mlađe generacije. Upravo zbog toga, takmičenje je dobilo naziv Cezarov memorijal.

Spremna za ocenu!
Ekipa Šampioni u kašnjenju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *