Merkelova čestitala na dolasku nemačkog giganta! Biće posla i za ljude iz naše opštine!

Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Pančevu na ceremoniji postavljanja kamena temeljca na lokaciji buduće fabrike električnih i hibridnih pogona fabrike ZF Friedrićshafen AG. Pored predstavnika republičke, pokrajinske i gradske vlasti Pančeva, ceremoniji je prisustvovao i Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica.

– Ovo je jedna od najvećih investicija i ja sam veoma zahvalan Vama, prijatelji. Želim Vam da dugo ostanete u Banatu, u Srbiji. Braćo, Nemci, ostanite dugo ovde i nigde nećete imati bolje uslove nego u Srbiji. Mi ćemo nuditi bar pet odsto više od svih drugih za investicije. I hoću Vama da se zahvalim, Vaša ekselencijo, gospodine Ditman, danas imamo 47.500 zaposlenih građana Srbije u nemačkim kompanijama – rekao je predsednik Vučić posle polaganja kamena temeljca.

On je objasnio da su već obavljeni razgovori sa čelnim ljudima fabrike da posle ovog proizvodnog pogona ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno istraživačkom centru.

Predsednik je rekao da je za Srbiju veoma važno da menja sistem obrazovanja, da proizvodi pored inžinjera, recimo, i zanatlije i ljude koji su spremni da rade u modernim proizvodnim kapacitetima.

– Ova fabrika ima 230 lokacija u svetu, a ja pozivam naše nemačke domaćine da otvore još neku u Srbiji – rekao je predsednik i posebnu zahvalnost uputio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, koja je ranije uputila čestitku Srbiji na dolasku nemačkog giganta.

 

Izvor: Telegraf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *