Još jedno odeljenje Predškolske ustanove Kolibri u Crepaji – deca koja su bila na čekanju biće primljena

NIJEDNO DETE NEĆE OSTATI BEZ SVOG MESTA U VRTIĆU

Odavno se nije ulagalo u Radnu jedinicu Crepaja PU Kolibri. Poznato je da je prethodne godine donesen nameštaj, nove klupe, a sada su se izdvojila izvesna sredstva neophodna za opremanje i renoviranje prostora za novu grupu dece koja će pohađati celodnevni boravak u okviru predškolskog obrazovanja.

Na upisu je bio prijavljen velik broj dece, što je ukazivalo na ogromnu potrebu roditelja da im deca pohađaju vrtić, a tu potrebu je prepoznala i Opština Kovačica, koja je PU Kolibri omogućila sva neophodna finansijska sredstva za otvaranje još jedne grupe.

Zbog velikog broja dece na listi čekanja na upis u Predškolsku ustanovu Kolibri u radnoj jedinici u Crepaji, opština Kovačica izdvojila je preko 350.000 dinara za opremanje jedne slobodne učionice u Osnovnoj školi Sava Žebeljan u Crepaji. U okviru predviđenih aktivnosti, urađene su električne instalacije, okrečeno je, postavljen nov laminat u obe prostorije, gde su deca boravila i gde će boraviti, obezbeđen je nov nameštaj i sav potreban didaktički materijal.

Od ove jeseni, deca koja su bila na čekanju biće upisana u vrtić! 

Od ukupno 96 dece, 25 bilo je na čekanju i sva deca od septembra krenuće u vrtić. Do sada je u Crepaji bilo tri grupe,a dve su bile opredeljene za boravak od osam ujutru do 16 časova. Sada će taj broj biti povećan za jedno novo odeljenje.

Investicije u svaku školu

Roditelji dece upisane u škole opštine Kovačica mogu biti bezbrižni, jer se opština pobrinula da prostor u kojima se odvija nastava bude u skladu sa svim propisanim standardima. U skladu sa tim,a u okviru redovnog održavanja školskih objekata u Osnovnoj školi Mlada pokolenja u Kovačici urađeno je hoblovanje parketa u fiskulturnoj sali i betoniranje, u Osnovnoj školi Mihajlo Pupin u Idvoru obezbeđena su sredstva za izradu termoizalocione fasade i krečenje školske zgrade. Stolarski i zanatski radovi urađeni su u Gimnaziji Mihajlo Pupin, dok su u Debeljači urađeni molerski radovi, a trenutno su u toku i radovi na krovu. U Samoškoj osnovnoj školi planirana je kupovina peći za grejanje, pa neće biti zime ni za samoške đake. Preko 2 miliona dinara izdvojeno je za radove ukupno, a posebno je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje  odobrio crepajskoj školi 1,4 miliona dinara za saniranje krova. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *