SLIC po 4. put u Crepaji! Gosti pristižu iz celog sveta, u petak veliko otvaranje kolonije!

Slikarska likovna kolonija u Crepaji (SLIC) zaslužna je zašto najjužnije mesto opštine Kovačica, Crepaja, postaje najvažnije mesto okupljanja slikara tokom leta. Svake godine program biva sve bogatiji, pa organizatorima bude sve izazovnije da opravdaju sve veća očekivanja od publike i poštovalaca umetnosti. I ove godine su uspeli!

Tokom osam dana trajanja kolonije u Banat Blues kafeu, koja počinje 20. a završava se 28. jula, ređaju se izložbe, koncerti i predstave. Otvaranje je zakazano za petak u 19 časova i to izložbom Branislava Simića i Ivana Karafilovskog.

Žuža, Maja Volk, i izložba posvećena vinu

U subotu, narednog dana, planirana je predstava Bogu hvala što sam Lala u interpretaciji Miroslava Žužića Žuže, takođe sa početkom u 19 časova.

U nedelju 22. jula biće otvorena izložba slikara Pavela Povolnog u podrumu Banat Blues kafea u podrumu pića, a izložba tematski odgovara prostoru u kom će biti organizovana. Na slikama mogu se naći motivi vina, pića boga Dionisa.

U ponedeljak i utorak planirani su koncerti rok sastava, a za četvrtak je potvrđeno da će speijalni gost likovne kolonije u Crepaji biti profesor dr Maja Volk, umetnica i pobornica postulata zdravog života po pravilima posebne vrste ishrane.

Gosti su iz celog sveta!

Međunarodni karakter SLIC dobio je ugošćavanjem slikara iz čitavog sveta. U Crepaju dolaze slikari iz Engleske, Rusije, Dagestana, ali i iz čitave Srbije: iz Niša, Žagubice, Beograda… Tako će biti i ove godiine. Čak 36 slikara prisustvovaće koloniji, a njihovi radovi biće izloženi na zatvaranju SLIC-a, i to 28. jula u 19 sati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *