Padinke imale najlepši štand, Bulke najukusniji dezert, a Rozalija najbrža!

Manifestacija pod nazivom Kukuruz, dragulj ravnice, kako je ranije najavljeno, održana je u Debeljači. Čast da otvori treću ovogodišnju manifestaciju imao je Laslo Horti, član Saveta MZ Debeljača i direktor Doma kulture Jožef Atila.

Pokrovitelj manifestacije je opštine Kovačica, a organizator Udruženje žena Bulka iz Debeljača. Organizaciju je pomogla i Turistička organizacija opštine Kovačica.

Pored gastronomskih poslastica na štandovima i tezgama, priređen je prigodan i kulturno-umetnički program. Naime,  nastupio je mađarski folklorni ansambl pri Domu kulture Jožef Atila u Debeljači.

 

 

 

Milorad Mitrović, novinar novosadskog lista Dnevnik, prenosi utiske za novosadske i naše čitaoce:

Bogato i raznovrsno ukrašene štandove u znaku „žutog zlata“ sa ovdašnjih polja, rukotvorinama i poslasticama posetiocima su predstavile članice udruženja žena Kovačice, Padine, Crepaje, Uzdina, Skorenovca, Vojlovice i Ivanova, a takođe i Mađarski kulturni centar iz Debeljače.

Izlagači su se potrudili da svojim rukotvorinama, kolačima i raznim đakonijama od kukuruza, zainteresuju posetioce. Vidosava Stojkov iz Udruženja žena Vidovdan iz Crepaje bila je zadovoljna što se okupio veliki broj ljudi i dopao joj se i kulturni program koji su priredili domaćini iz Debeljače. Žene iz Crepaje su pripremile integralnu proju sa semenkama, krofnice od kukuruznog brašna i slatke kolače sa orasima i sojinim brašnom.

Dezerti:

Najbolji dezert imale su domaćice – Udruženje žena Bulka iz Debeljače, Ivanovke su odnele drugo mesto, a treće mesto su podelile kuvarice iz Skorenovca i Kovačice.

Najlepši štand:

Pored gastronomske i kulinarsko-estetske dimenzije i celokupnog utiska u duhu jeseni, takmičenje ni ovoga puta nije izostalo. U kategoriji najlepše uređeni štand Padinke su bile najbolje, odmah za njima na drugom mestu se nalaze gošće iz Skorenovca, a gošće iz Udruženja žena Vidovdan su osvojile treće mesto.

Kruni, kruni, dok okruniš, jesen prođe, ti se ne veseliš

Takmičenje u krunjenu kukuruza donelo je sledeće titule: Mišo Šulja iz Padine bio je prvi u muškoj, a Rozalija Breti iz Vojlovice bila je nabolja u ženskoj kategoriji.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *