Tatjana Romanov pripadnica ELITNE JEDINICE PROSVETNIH RADNIKA

Često se stiče utisak da smo zaboravili koliko su oni važni u životu svakog od nas i u jednom obrazovnom sistemu.

Udruženje za podsticanje preduzetništva Živojin Mišićmisli na njih i već četvrtu godinu zaredom bira retke učitelje i nastavnike koji su najbolji u svom poslu, koji rade na sebi, odgovaraju na promene koje im društvo nameće i koji uče decu da budu spremna za 21. vek.

Pored ličnog dela nagrade, svaki od ovogodišnjih 11 najboljih edukatora dobio je i po 100.000 dinara za unapređenje rada, realizaciju projekata sa učenicima ili opremu koju smatraju korisnom za razvoj metoda učenja.

U 2017. godini za najbolje su, po predlogu roditelja, đaka, kolega, a po oceni komisije, izabrani: 
Tatjana Romanov, učiteljica u OŠ Sveti Georgije u Uzdinu, Borko Petrović, nastavnik engleskog jezika u OŠ Stevan Jakovljević u Paraćinu, Velimir Radlovački, nastavnik računarske grupe predmeta u Školskom centru Nikola Tesla u Vršcu, Verica Lukić, učiteljica u OŠ Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević u Jadranskoj Lešnici, Gradimirka Nikolić, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ Jastrebački partizani u Merošini, Danijela Rakić, nastavnica harmonike i kamerne muzike u Muzičkoj školi Kosta Manojlović iz Zemuna, Dušan Stanković, učitelj u OŠ Braća Ribar u Donjoj Borini, Ivona Ranđelović, nastavnica engleskog jezika u OŠ Vuk Karadžić iz Pečenjevca, Mila Đačić, nastavnica muzičke kulture u OŠ Sveti Sava u Grockoj, Miomir Dejanović, učitelj u OŠ Svetozar Marković u Vranju, Natalija Diković, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja u OŠ Petar Leković u Požegi.

MALI NAIVNI SLIKARI IZ UZDINA

Pravo bogatstvo različitosti nalazi se u selu Uzdin, u opštini Kovačica. U ovom multikulturalnom mestu žive ljudi pet nacionalnosti: Srbi, Rumuni, Slovaci, Mađari i Romi, pa je takav i sastav dece u školi Sveti Georgije.

– Učiteljica sam drugom razredu, koji pohađa osmoro đaka. Na konkurs me je prijavila moja deset godina mlađa koleginica, jer me je, kako kaže, prepoznala me kao jednog od inicijatora mnogih aktivnosti u školi. Vrlo sam iznenađena nagradom jer je konkurencija bila velika, a nas 11 odabrano od 500 prijavljenih kandidata – predstavila mi se na početku Priče sa dušomTatjana Romanov, učiteljica iz malog vojvođanskog sela Uzdina.

– Moj kolektiv je multunacionalan, a imamo dosta dece iz mešovitih brakova. Veoma je važno da mi učitelji kreiramo neke situacije koje će razvijati tu multikulturalnost. Sve praznike zajedno obeležavamo, slavimo Božić i u decembru i u januaru. U vannastavnim aktivnostima posebno negujemo naivno slikarstvo, čuvamo tu tradiciju, a deca obožavaju likovne radionice. To ne čudi jer je poreklom iz našeg sela poznata slikarka, gospođa Jonašku – rekla mi je jedna od 11 dobitnika priznanja Najbolji edukatori Srbije za 2017. godinu.   

Izvor: Ovde

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *