Potrebni radnici: bravar, office assistant, montažer grejno-rashladnih sistema…

U Pančevu je održan sajam zapošljavanja, na kojem je učestvovalo 40 poslodavaca, koji su ponudili više od 400 radnih mesta različitih profila.

Najviše je ponuda za radnike u proizvodnji, bravare, viljuškariste, automatičare a po prvi put na sajmu u Pančevu tražili su se i vojnici po ugovoru.

“Mi smo i prošle godine na sajmu uspeli da pronađemo radnike koji su i danas sa nama, koje smo zaposlili tako da se nadamo da će i ove godine biti tako”, kazao je jedan poslodavac.

Za one koji traže posao to je šansa da dođu do zaposlenja, ipak mnogi od njih priznaju da su na sajmovima redovno, nažalost bez uspeha.

I pojedini poslodavci imaju problem, ali zbog nedostatka kvalifikovanih radnika koji su im potrebni.

“Mislim da je najvažniji problem obrazovanja, jer se ovi kadrovi ni ne školuju na teritoriji južnog Banata, a vrlo malo i na teritoriji Srbije. Ne obrazuju kadrove koji su potrebni građevinskoj industriji”, izjavio je jedan poslodavac.

Upravo zbog toga Nacionalna služba pokušava da ukaže na zanimanja koja su deficitarna kako bi se školovali kadrovi koji su potrebni.

“Pokušavamo sa školama sve više da razgovaramo da ne forsiramo suficitarna zanimanja, da kada deca završe školiu nemaju gde da se zaposle, već da uvodimo zanimanja i one struke koje se traže”, saopštio je Đorđe Lukač, direktor Filijale NSZ Pančevo.

Na problem sve češće radne eksploatacije pokušali su da ukažu predstavnici Crvenog krsta kroz film gde su prikazane zamke i opasnosti koje prete uglavnom za poslove koji se dobijaju preko neproverenih oglasa koji se mogu naći na internetu.

“Sve smo to pripremili kroz jedan video snimak koji je pripremljen u prvom licu i pušta se preko 3D naočara. I često kada ljudi pogledaju prokomentarišu da su stvarno osetili kako je u cipelama žrtve”, objašnjava Sava Veselinović iz Crvenog krsta Pančevo.

TRENUTNO AKTIVNA PONUDA POSLOVA OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *