Prvi junski dan rezervisan za brindzove knedle!

Memorijalni centar Dr Janko Buljik i Turistička organizacija opštine Kovačica ove godine po treći put organizovaće međunarodno gastronomsko takmičenje koje pored iskusnih slanokusaca okuplja turiste, angažuje društvenu zajednicu i privlači znatiželjne posetioce – takmičenje u kuvanju i jedenju bridzovih knedli.

Ova humanitarno – gastronomska – kulturna manifestacija će se održati u subotu 01. juna 2019 u dvorištu Mesne zajednice u Kovačici, sa početkom 10 časova.

Na ovo takmičenje najbolje je otići praznog stomaka

Osim takmičarskog dela, plnaniran je i bogat kulturno-umetnički program na letnjoj pozornici, pa će posetioci imati pred sobom jedinstveni događaj na ovim prostorima.

Manifestacija će se održati a govoriće predsednik opštine Kovačica Milan Garašević, Nj.E. Ambasadora Slovačke Republike u Srbiji Dagmar Repčekova i predsednik humanitarne organizacije Humanita pre život dr Jozefa Janikov.

Knedle se prave sa ovčijim sirom specijalno donesenim iz Slovačke

“Bryndzové halušky” ili brindzove knedle su tradicionalno jelo sa podneblja Slovačke. Priprema se od knedli od krompira sa dodatkom specijalnog ovčijeg sira – “brindze” i pržene slanine.

Takmičenje u kuvanju i jedenju brindzovih knedli izazov i za najizbirljivije slanokusce

Foto: TOOK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *