TOOK NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

TURISTIČKA ORGANIZACIJA OPŠTINE KOVAČICA PRISUSTVOVALA JE OVOGODIŠNJEM SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

Ove godine u Beogradu je, kao i ranijih godina, održan Sajam turizma. Ovogodišnja ponuda turističkih poslenika bazirala se na destinacije koje su našem narodu najbliže, a to su letnji aranžmani u vidu izleta i odlaska na primorije u zemlje koje Srbi najradije posećuju.

Kada je reč o turističkoj ponudi na teritoriji naše zemlje, štand koji je izazvao posebno interesovanje posetilaca ovogodišnjeg sajma, bio je štand Turističke orgaizacije opštine Kovačica. Naime, kako je već poznato, Kovačica je atraktivna za turiste iz naše zemlje, ali i zemalja sveta, kao destinacija za izlete različite vrste. Na Sajmu predstavila se Galerija naivne umetnosti iz Kovačice na čelu sa direktorkom Anom Barca.

Svetska prestonica naive

U oblasti umetnosti Kovačica se predstavila naivnim slikarstvom iz kičice slikara koji dolaze iz Uzdina i Kovačice. Iz oblasti edukativnog turizma TOOK ponudila je poseban aranžman posete Zavičajnom kompleksu Mihajlo Pupin u Idvoru, a specijalno za sajam predstavljena su i udruženja žena iz svih mesta opštine Kovačica.

Brojni posetioci

Turistima je važno da upoznaju kulturu i identitet jednog podneblja kroz ljude koji žive u tom podneblju, ali i kroz kuhinju koja je karakteristična za određenu oblast. Udruženja žena pokazala su kulinarsko umeće svojih članica, pa se na štandu neizbežno našla štrudla i rezanci, ali i pokazale su i svoje rukotvorine.

TURISTIČKI POSLENICI NAŠE OPŠTINE
Direktorka TOOK, Dragana Latovljev, predstavnici lokalne samouprave i Zavičajnog muzeja Mihalno Pupin iz Idvora

Pored kulturno-umetničkih znamenitosti koje posetioci naše opštine mogu posetiti, tu su i sadržaji za relaksaciju i opuštanje, te nijedan turista ne bi smeo da zaobiđe Relaks, Turističko naselje. U svojoj ponudi SRC RELAKS ima brojne tretmane, masaže, bazen na otvorenom i zatvorenom.

Direktorka TOOK, Dragana Latovljev, sa predstavnicama udruženja žena iz opštine Kovačica


Sajam turizma u Beogradu je 41. po redu, a bio je odlična prilika da se turistička ponuda opštine Kovačica promoviše, jer je prilagođena svim turistima – od 7 do 77! Štand TOOK posetio je zamenik predsednika opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i Petar Višnjički, odbornik Skupštine opštine Kovačica.

Po svim kriterijumima – obimu, kvalitetu, značaju, privlačnosti…, rezultat je isti – Sajam turizma je jedna od najuspešnijih manifestacija u zemlji i regionu. Samo turizam sa toliko šarma spaja biznis i zadovoljstvo, samo putovanja imaju neodoljivu privlačnost za sve ljude na planeti.

Beogradski sajam krajem februara svake godine na nekoliko dana postaje „svet u malom“, ali i privredna manifestacija koja, uz poslovne, okuplja i na desetine hiljada „običnih“ posetilaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *