TOOK učestvuje i na sajmu turizma u Beogradu

Turistički poslenici opštine Kovačica predstavili su se na međunarodnom sajmu turizma „Slovakiatour” u Bratislavi, gde su imali štand u okviru nastupa Turističke organizacije Vojvodine.

Direktorka TOOK Dragana Latovljev

Direktorka TOO Kovačica Dragana Latovljev naglašava da je cilj nastupa kvalitetna prezentacija celokupne turističke ponude opštine i uspostavljanje kontakata sa slovačkim turoperaterima, kako bi se privukao još veći broj turista iz Slovačke. S obzirom na nacionalnu strukturu kovačičke opštine, gde je u značajnoj meri zastupljena slovačka manjina, velika je u zastupljenost gostiju iz Slovačke.

Na četvorodevenom sajmu u Bratislavi boravila je i direktorka Galerije naivne umetnosti Kovačice Ana Žolnaj Barca. Kovačica slovi za prestonicu naive, pa je akcenat stavljen na Galeriju naivne umetnosti, Spomen dom Martina Jonaša i Turističko poslovni rekreativni centar „Relaks”, zatim, Zavičajni kompleks „Mihajlo Pupin” u Idvoru, ali tu su Debeljačka jezera i čuveni vašar u Debeljači. Galerija naivne umetnosti lane je zabeležila 23.000, a kompleks u Idvoru 10.000 posetilaca, a znatno su bili popunjeniji kapaciteti u privatnom smeštaju i „Relaksu”.

Nakon predstavljanja na najvećoj turističkoj priredbi u Slovačkoj, Kovačica će svoju ponudu pokazati krajem februara na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a planiraju se i nastupi u Mađarskoj i Rumuniji.

– Imamo izuzetno veliku i raznovrsnu turističku ponudu za koju potencijalne posetioce možemo da zainteresujemo. Mogu da se pohvalim da imamo izuzetno zanimljive manifestacije, jer su kod nas u službenoj upotrebi četiri jezika, pa pripadnici svih nacionalnih zajednica sa ovih prostora, Srbi, Slovaci, Rumuni i Mađari, žele da pokažu svoju kulturu i tradiciju – naglašava Dragana Latovljev.

Manifestacije se nižu iz meseca u mesec, a prošle godine je recimo najveći broj gostiju iz Slovačke u Kovačici boravio u junu kada je organizovano međunarodno takmičenje u kuvanju i jedenju brinzovih knedli. Lokalne okvire odavno su prevazišli fijakerijada u Crepaji, „Gulašijada” u Debeljači, „Banatska bostanijada” u Idvoru, više priredbi u Uzdinu, Padini i drugim mestima.

– Broj turista je povećan. Dolaze nam turisti iz Japana, Amerike i zemalja iz okruženja, pa smo u toku prošle godine u Kovačici i Idvoru imali posetioce iz čak 56 zemalja. Nismo daleko od Beograda i to nam je velika prednost u privlačenju turista – ističe Dragana Latovljev.

 

Izvor:Dnevnik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *