Kovačički oktobar srce Kovačice! Prijave za Etno sajam TOOK u tekstu!

Bliži nam se Kovačički oktobar, manifestacija starija od prestižnih kulturnih manifestacija u Beogradu.

Ove godnine, tradicionalno, u organizaciju ove velike i organizaciono zahtevne manifestacije uključeni su Turistička organizacija opštine Kovačica, Galerija naivne umetnosti, Osnovna škola Mlada pokolenja, a sve manifestacije su pod pokroviteljstvom opštine Kovačica.

U okviru Kovačičkog oktobra ređaće se manifestacije, koncerti, izložbe. Planirano je da bude održan i II Karavan naive na kovačičkom šetalištu u organizaciji Galerije naivne umetnosti. Učestvovaće 28 slikara sa po tri slike.

Svečano otvaranje najveće izložbe slika naive na otvorenom, uveličaće đaci osnovne muzičke škole Josif Marinković iz Zrenjanina, odeljenje u Kovačici.

Turistička organizacija organizuje 12. Tradicionalni etno sajam. Sajam će okupiti sve izlagače koji se bave stvaranjem rukotvorina, ali i ljubitelje i kupce ove vrste stvaralaštva. Prijave za sajam su u toku, a planirano je da bude održan 6.oktobra. Svi izlagači treba da požure sa prijavama, jer je broj mesta ograničen.

PRIJAVE OVDE 12.ETNO SAJAM TOOK    

Osnovna škola Mlada pokolenja takođe će ove godine uveličati Kovačički oktobar. SLIKARSTVO ČISTOG SRCA je aktivnost koja će početi u 11 časova. U saradnji sa Osnovnom školom Mlada Pokoljenja iz Kovačice održaće se likovna radionica na temu slikarstva naive. Umetnički radovi đaka biće izloženi tokom manifestacije 67. Kovačičkog oktobra.

Kovačički oktobar, 67. po redu, biće obogaćen i izložbom najnovijih reprezentativnih radova savremenih članova Galerije naivne umetnosti. Svečano otvaranje izložbe održaće se u centralnim prostorijama Galerije naivne umetnosti, a gosti na izložbi biće umetnici iz Udruženja slikara i vajara Dragačeva (iz Guče), sa kojima Galerija naivne umetnosti sarađuje već 52. godine.

Takođe, na potkrovlju Galerije naivne umetnosti održaće se svečano otvaranje izložbe slika pod nazivom NAIVNA UMETNOST MALEZIJE – DATIN ELIZA TADŽJUDIN, u saradanji sa Ambasadom Malezije u Beogradu.

Planirana su i dva koncenrta, a o tome ćemo više pisati u narednim objavama vezanim za ovu veliku manifestaciju. U svakom slučaju, sadržaja će biti mnoštvo i programa u kom će svaki posetilac ili turista moći da nađe sadržaj za sebe.

(DETALJAN PLAN KOVAČIČKOG OKTOBRA SA SATNICOM BIĆE OBJAVLJEN USKORO)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *