Prvi vikend Kovačičkog oktobra – najbogatiji

Kovačički oktobar“ počinje 29. septembra. Prvi vikend ove celomesečne manifestacije biće i najbogatiji.

Ovogodišnji “Kovačički oktobar” počinje u petak 29. septembra. Na trgu ispred Doma kulture je u 17 časova je polaganje venaca na spomenik palim borcima Kovačice. U 20 časova u dvorištu Mesne zajednice na programu je rok veče. Posle lokalnih bendova nastupa poznata beogradska grupa Zana. Nakon Zane, nastupiće DJ.

Najviše dešavanja biće organizovanih u subotu 30. septembra. U 12 časova je u velikoj sali Mesne zajednice najpre svečana sednica Saveta Mesne zajednice u Kovačici. Otvaranje 72. salona naivne umetnosti u Galeriji naivne umetnosti je u 13 časova. Sat kasnije su dva dogadjaja. Izložbu jubilaraca slovačkog naivnog slikarstva u Srbiji organizuje Galerija Babka a u 14 časova se organizuje i turnir u katanu, društvenoj igri u prostorijama Društvenog kutka „Mozaik“ u Janošikovoj ulici.

Nekoliko događaja u dvorištu Mesne zajednice planirano je da počne u 15 sati: muzičari, pevači i igrači folklora pripremaju tradicionalnu manifestaciju „Amateri svome mestu“, zatim Vašar rukotvorina i gastronomskih specijaliteta, kuvanje brindzovih knedli, kao i tortijada.

U srcu SRC-a – Sportsko-rekreativnog centra „Slavija“ pomenute subote 30. septembra sa početkom u 16. časova odigraće prijateljsku utakmicu večiti rivali – domaća Slavija i padinska Dolina. Muzičko veče sa slovačkom narodnom muzikom i narodnim veseljem planirano je da u dvorištu Mesne zajednice počne u 19 čosova.

U nedelju 1. oktobra će sva dešavanja biti organizovana u Sportsko-rekreativnom centru „Slavija“. U devet časova je Gulašijada, u 10 počinju dva događaja: fudbalski turnir petlića i dečiji dan. Pomenuti dečiji dan, biće uvertira za Dečju nedelju, koja počinje u ponedeljak 2. oktobra.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *