Kvalifikacije „Raspevanih dragulja“ – četvoro iz Kovačice nastupa u finalu

Na ovogodišnjim kvalifikacijama za vojvođanski festival “Raspevani dragulji” učestvovao je rekordan broj dece iz Kovačice. Slovačke narodne pesme pevalo je 48 učesnika. Izabrano je četvoro najboljih interpretatora.

Dom kulture „3. oktobar“ u Kovačici je 13. i 14. oktobra bio u znaku dece i slovačke narodne pesme. Prvi deo festivala „Raspevani dragulji“, okupio je 48 takmičara učenika od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Mlada pokolenja“. Festival ima tradiciju dugu 31 godinu i jedan je od najznačajnijih dečijih festivala Slovaka u Vojvodini. Organizatori su Dom kulture „3. oktobar“ i Osnovna škola „Mlada pokolenja“ iz Kovačice.

Stručni žiri koji je ocenjivao mlade pevače nije imao lak zadatak. Komisija u sastavu Ivan Babka, Jarmila Paulikova i Jarmila Jonašova Halupova i Zuzana Petrikova izabrala je po dva najbolja interpretatora u dve kategorije koji će Kovačicu predstavljati na finalu festivala „Raspevani dragulji“ gde učestvuju deca iz cele Vojvodine.

Među učenicima od prvog do četvrtog razreda najbolje su bile Andrea Dišpiter učenica drugog razreda i Maša Košut učenica trećeg razreda a u kategoriji učenika viših razreda dalje su se plasirali petaci Kalina Babka i Karol Lukač.

Mlade soliste je pratio orkestar u sastavu harmonika – Pavel Tomaš st i Jan Dišpiter, violina Pavel Tomaš ml, Dominik Kizur, Katarina Valovec i Marina Benka i kontrabas Luka Stojković. Finale festivala „Raspevani dragulji“ biće održano 29. oktobra u domu kulture u Kovačici sa početkom u 18 sati.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *