Konkurs „Kovačički mozaik“ u toku

U toku je 15. konkurs Opštinske biblioteke Kovačica pod nazivom „Kovačički mozaik“.

Opštinska biblioteka Kovačica objavila je 15. opštinski konkurs književnog stvaralaštva na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica: na slovačkom, mađarskom, rumunskom jeziku učenika osnovnih škola, gimnazije, studenata i odraslih. Cilj konkursa je unapređivanje i razvijanje književnog stvaralaštva lokalnih mladih i odraslih autora na jezicima nacionalnih zajednica i na srpskom.

U okviru konkursa, prema starosnoj dobi, utvrđene su tri kategorije, i to: za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole i u okviru treće kategorije nadmetaće se studenti, srednjoškolci i odrasli.

Svaki učesnik konkursa koji je stanovnik opštine Kovačica može poslati najviše tri rada, prozu ili poeziju. Dela ne smeju da budu već objavljena i šalju se potpisana šifrom. Razrešenje šifre, odnosno, ime i prezime autora dostavlja se u posebnoj koverti. Na svakom delu potrebno je naznačiti kategroju u kojoj se učestvuje.

Tema je slobodna, a radovi se šalju na mejl biblioteka.kovacica@gmail.com do 23. oktobra 2023. Objavljivanje rezultata i dodela nagrada biće organizovani 30. oktobra u sali Mesne zajednice u Kovačici.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *