Knjiga Točak, topla voda i rupa na saksiji biće promovisana sutra u Kovačici

Promocija knjige Točak, topla voda i rupa na saksiji Nevene Paunović, koju je objavila izdavačka kuća Racio, biće održana 19. oktobra u 18 časova u Opštinskoj biblioteci Kovačica u Kovačici.

Knjiga Nevene Paunović predstavlja svojevrsni eksperiment prebacivanja sadržaja sa društvenih mreža u književnu formu. Između dve korice su njeni tekstovi objavljeni na Fejsbuku u periodu od 2014. do 2021. godine, koje prate život jedne obrazovane, kreativne, sposobne žene u tridesetim godinama u Srbiji, koja u ovom društvu sama sebi izgleda neprilagođena, namrgođena i smotana. Ona na duhovit način dokumentuje svoj put od prekarne (ili kako sama tvrdi “lečene”) radnice u kulturi do rada u onlajn okruženju u okviru rastuće armade frilensera. O svemu što doživljava na tom putu Nevena glasno razmišlja, u formi kraćeg proznog teksta za lajkovanje, komentarisanje i deljenje.

Nevena Paunović rođena je 1982. godine u Beogradu. Završila je Fakultet dramskih umetnosti, odsek za Pozorišnu i radio produkciju, kao i master studije na Univerzitetu u Voriku i Univerzitetu u Amsterdamu. Radila je u Malom pozorištu “Duško Radović”, na BITEF-u i u Kancelariji Tačka kulturnog kontaka Ministarstva kulture i informisanja, a od 2014. godine radi onlajn i bavi se produkcijom podkasta. Objavljivala je novinske tekstove u LUDUS-u, Politikinom Magazinu, Lonely Planet-u i u drugim publikacijama. Bila je članica nekoliko bendova.

Točak, topla voda i rupa na saksiji (2022) njena je prva knjiga.

Prethodno, knjiga je promovisana u Crepaji u vreme Velikogospojinskih dana, a sada je ova promocija organizovana u okviru proslave Kovačičkog oktobra.

Na promociji će govoriti Slobodan Stevanovski, direktor biblioteke, i autorka, a moderator je Nevena Gligorijević Bugarčić.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *