Najboljima na „Kovačičkom mozaiku“ dodeljene nagrade

Opštinska biblioteka u Kovačici je upriličila 30. oktobra dodelu nagrada povodom završenog književnog konkursa „Kovačički mozaik“.

Opštinska biblioteka Kovačica dodelila je u velikoj sali Mesne zajednice u Kovačici 30. oktobra nagrade autorima najboljih radova posle završenog petnaestog književnog konkursa pod nazivom „Kovačički mozaik 2023“. Knjižnica je, podsetimo, od prvog konkursa glavni organizator ovog dešavanja uz napomenu da je ranije bio pored literernog raspisan i informatički konkurs.

Poziv je objavljen za pisce na srpskom, slovačkom, mađarskom i rumunskom jeziku. Cilj konkursa je unapređivanje i razvijanje književnog stvaralaštva lokalnih mladih i odraslih autora na pomenutim jezicima a bio je raspisan u septembru ove godine. U okviru javnog poziva, prema starosnoj dobi, utvrđene su tri kategorije, i to: za učenike od prvog do četvrtog razreda, za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole i u okviru treće kategorije nadmetali su se studenti, srednjoškolci i odrasli. U svakoj kategoriji dodeljene su po dve nagrade za prvo, drugo i treće mesto. U žiriju su bili stručnjaci iz Pančeva.

Program je vodila Nevena Gligorijević Bugarčić, nagrade – publikacije na srpskom i slovačkom jeziku delila je Biljana Dabić, predsednica Upravnog odbora Opštinske biblioteke a na početku skupa se prisutnim autorima, roditeljima stvaraoca i nastavnicima mladih pisaca obratio Slobodan Stevanovki, direktor Opštinske biblioteke, koji je istakao, da je ove godine bio veliki odaziv učenika osnovnih škola iz svih naselja opštine Kovačica, kao i gimnazijalaca i odraslih.

Izvor: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *