U toku radovi na balkonu i gledalištu u DK Mihal Babinka u Padini, do sada uloženo 200, još 100 evra u narednoj fazi

Do sada uloženo preko 200.000 evra u rekonstrukciju Doma kulture Mihal Babinka u Padini. Za narednu fazu izdvojeno još 100.000.

Miloš Koterec, novoizabrani predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori, sa saradnicom Milinom Sklabinski, posetio je opštinu Kovačica u subotu 28. oktobra. U pratnji delegacije opštine Kovačica, na čelu sa predsednikom opštine Kovačica, Jaroslavom Hrubikom, obišli su najznačajnije investicije Kancelarije za Slovake u dijaspori na teritoriji opštine Kovačica.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, prilikom posete izrazio je veliko zadovoljstvo što je delegacija opštine Kovačica imala priliku da ugosti novog predsednika Kancelarije, a ovom prilikom je istakao i da je ovo dobra prilika da gospodin Koterec obiđe, kako sve investicije Kancelarije, tako i da upozna našu opštinu. Jedna od najvećih investicija Kancelarije je 300.000 evra u Dom kulture Mihal Babinka u Padini.

Preko 300.000 evra vrednost radova na ovom velelepnom zdanju kulture

Sa prvih 100.000 evra urađena je vodovodna i kanalizaciona mreža, kao i aluminijumska i PVC stolarija. Projekat je završen, a opština Kovačica opravdala je utrošena sredstva.Druga tranša od 100.000 evra usmerena je na projekat koji je u toku i to u izgradnju nove bine i gledališta u formi amfiteatra. U toku je rušenje starog balkona i spajanje spizemlja i sprata. Nakon druge faze, radiće se treća faza u okviru projektnog finansiranja u vrednosti od 100.000 evra, i taj novac biće usmeren na elektroinstalacije. Ni ovoga puta nije izostalo učešće opštine Kovačica u pomenutim projektima. Opština Kovačica finansirala je dodatne troškove koji su nastali usled promena cena na tržištu, ali i sav porez na dodatu vrednost na uložena sredstva.

Nije se ulagalo samo u padinski dom kulture

Kancelarija je takođe izdvojila sredstva i za verske objekte, za Evangelističku crkvu u Kovačici i Padini, ali i za osnovne škole na teritoriji Kovačice i Padine. Obe delegacije zadovoljne su posetom, a sasvim sigurno da će se saradnja sa Kancelarijom za Slovake nastaviti i u narednom periodu.

IZVOR: OPŠTINA KOVAČICA


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *