Mlada pokolenja nižu uspehe – Bekić prva, Babinjec treća na republičkom iz istorije

U Elektrotehničkoj školi u Zemunu održano je republičko takmičenje iz istorije na kom su dve Kovačičanke otvarile neverovatan uspeh! Učenice su osvojile zapažene rezultate, i to Anđela Bekić 1. mesto, sa osvojenih neverovatnih 99 bodova, a Aleksandra Babinjec 3. mesto, takođe visoko bodovana sa 85 bodova.

Aleksandra Babinjec učestvovala je sa svojim istraživačkim radom Dr. Janko Buljik, a Anđela Bekić sa istraživačkim radom Istorija Kovačice.

Mentor u radu im je bila nastavnica OŠ Mlada pokolenja, Zuzana Kutalek.

Aleksandra Babinjec, Anđela Bekić, Zuzana Kutalek

Učestovali su svi regionalni centri talenata iz Srbije, a u okviru Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin Pančevo učestvovale su učenice Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačice. Inače, republičko takmičenje talentovanih učenika je državno takmičenje koje organizuje Sistem regionalnih centara za talente i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Uspesi i na polju biologije

Osnovna škola Mlada pokolenja može se pohvaliti još jednim uspehom, i to na nedavno održanom republičkom takmičenju iz biologije u Beogradu. Učenica Aleksandra Babinjec odeljenja 7/3 plasirala se na 9. mesto u konkurenciji od 340 učenika. Aleksandrina mentorka je Eva Omasta.

I slovačkog jezika

Na republičkom takmičenju iz slovačkog jezika u Aradacu đaci kovačičke osnovne škole su takođe ostvarili izuzetne rezultate. Naime, 2. mesto osvojio je Matej Hrk, 3. mesto Milan Hrk, učenici 7/2 razreda. NJihov mentor je Anna Hrkova.

Hrkovci sa mentorkom Anom Hrk

Direktorka Osnovne škole, Anjička Bireš, kaže da je izuzetno ponosna na svoje učenike i na nastavnike škole koji su kao mentori uspeli da pripreme učenike za tako zahtevna takmičenja, i što su upravo na tim takmičenjima ostvarili zapažene rezultate.

foto: Osnovna škola Mlada pokolenja Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *