U Samošu obeležena hramovna slava i Dan škole Lukrecija Ankucić

Sveti Nikola, u narodu poznata kao letnja slava u ime svetog Nikole, je crkvena slava Samoša i ove, kao i prethodnih godina, dobija novu dimenziju obeležavanja. Uključuje veliki broj meštana Samoša, ali i najmlađe.

Priredba za Dan škole u Domu kulture Vladimir Fijat

Naime ova slava se unazad vekovima slavila i veličala mesto Samos. Prvi doseljenici koji su došli na ovo tlo gde je sada Samoš, došli su sa ikonom svetog Nikole. Oni su prvih 40 godina obeležavali ovaj praznik skromno i pred ikonom, a onda su počeli sa izgradnjom najlepšeg hrama sa imenom sveca zaštitnika.

Hram je bio mesto okupljanja za sve meštane i slava se slavila u crkvenoj porti.

Najmlađi bez treme na sceni

Program tokom jučerašnjeg dana je bio sledeći: u časova 9.00 izjutra bila je zakazana liturgija, 10.30 rezanje kolača u crkvi, 11.00-12.30 posluženje za crkvene velikodostojnike.

Školska priredba izazvala najkreativnije

Pored crkvene slave, 22.maja obeležen je i Dan škole Lukrecija Ankucić, te je i izvedena unapred pažljjivo pripremana školska priredba u Domu kulture Vladimir Fijat. U 13.00 sati početa je dečja priredba, u 14.00 održan je svečani rucak i posluženje za goste. Dom kulture je za ovu priliku obezbedio salu za priredbu i pripomogao u organizaciji.

Za najmlađe obezbedjena je trambolina, ringišpil i dvorac za skakanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *