U Crepaji dve velike manifestacije održane tokom vikenda – Veliko crepajačko kolo i Crepajačka torta

Prvo igra i pesma, zatim tortom do slatkih zalogaja

Tokom proteklog vikenda u Crepaji su održane dve velike manifestacije kojima se ponose Crepajke i Crepajci. Prva velika manifestacija održana je u subotu sa početkom u 17:00 časova u organizaciji Kulutrno-umetničkog društva Sveti Sava, a druga u organizaciji Udruženja žena Vidovdan.

Let delija!

Veliko crepajačko kolo ove godine okupilo je brojne goste iz cele Vojvodine, i to:

Zaista! Ružini cvetići!
  • AKUD ,,Prota Svetozar Vlaškalić” Mošorin
  • DONKT ,,Rogalj” Žabalj
  • AKUD ,,Ružini cvetići” Vilovo
  • KUD ,,Seferin” Deronje
  • KUD ,,ŽISEL” Omoljica
  • KUD ,,Neolit” Starčevo
  • KUD ,,Čigra” Opovo
  • KUD ,,Sveti Nikola” Sakule
Tamburaški orkestar KUD-a Sveti Sava učestvovao je i na tortijadi, i jednako oduševio prisutne kao i na manifestaciji Veliko crepajačko kolo

Manifestacija je nastavljena na letnjoj pozornici u Crepaji, spletovi igara izazivali su aplauze pristune publike, dok je publika gromkim aplauzom pozdravila domaćine, odnosno, Kulturno-umetničko društvo Sveti Sava.

Letnja pozornica u Crepaji

Tortijada – izazov za najvrednije domaćice

Ponosne na svoj rad!

U nedelju u prostorijama Osnovne škole Sava Žebeljan održana je poznata Crrepajačka tortijada koja je takođe bila povod da se proširi saradnja i produbi iskreno prijateljstvo među brojim udruženjima koja su tradicionalno gosti vrednih Crepajki iz Udruženja žena Vidovdan. Nastupao je najmlađi ansambl KUD-a Sveti Sava i tamburaški orkestar.

Opština Kovačica i Turistička organizacija opštine Kovačica podržale ovogodišnju manifestaciju

Predsednica Udruženja žena Vidovdan, Ceca, pozdravila je sve pristune i izrazila veliko zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa udruženjima iz opštine Kovačica i sa udruženjima žena sa teritorije Vojvodine. Posebno se zahvalila na podršci opštini Kovačica, Turističkoj organizaciji opštine Kovačica, JKP Rad iz Crepaje, ali i privrednim licima koja su pomogla održavanje ove manifestacije. .

,,Ovo je moja torta”, pohvalila se članica Už Vidovdan

Kao i svake godine, tortijada je bila humanitarnog karaketra, pa su torte odnesene u dečje selo i namenjene deci bez roditeljskog staranja.

Svaka lepa na svoj način

Obe manifestacije otvorila je načelnica za društvene delatnosti, Tanja Bubeskov i istakla da je od velike važnosti građanski, a posebno ženski, aktivizam za našu lokalnu zajednicu i da će opština Kovačica nastaviti da podržava obe manifestacije i u narednom periodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *