Padina: Najbolji orkestar Danijela Kostića, kiša nije omela koncert Jelene Kostov

Padina – U nedelju, 16. juna u organizaciji Turistička organizacija opštine Kovačica održano je takmičenje trubačkih orkestara sa područja AP Vojvodine i grada Beograda za plasman u finale 59. Dragačevskog sabora trubača u Guči. Program je upriličen u Sportskom centru „Dolina“ u Padini.
Najpre, trubački orkestri prodefilovali su ulicama Padine, a potom je usledilo takmičenje.

Manifestaciju otvorila je Dragana Latovljev, dirketorka Turističke organizacije opštine Kovačica i predsednik SO Kovačica, Zlatko Šimak. Deseti trubački manifest ove godine, kao i prethodnih, održan je pod pokroviteljstvom TOOK i opštine Kovačica.

Prvoplasirani je orkestar Danijela Kostića iz Novog Sada, drugoplasirani je orkestar Damira Ametovića iz Rume, treće mesto osvojio je orkestar Danijela Jokanovića iz Šida.

VESELO!

Najbolji trubač, Nemanja Ametović osvojio je trubu kao najbolji trubač!

POBEDNICI VESELI

U revijalnom delu programa nastupio je trubački orkestar Gvozdena Rosića iz Rtiju – majstora trube. Po oceni stručnog žirija, najbolji je bio orkestar Danijela Kostića koji je obezbedio plasman na finalno takčmičenje u Guči. Ujedno, od organizatora takmičenja na dar je dobio trubu.

Uprkos kiši, Jelena Kostov!

Pored trubačkih kompozicija, oko 22 časa nastupila je Jelena Kostov, poznata pevačica narodne muzike. Iako se činilo da će kiša omesti planove organizatora, uz jaku volju, dobru atmosferu i raspoloženje, to se nije desilo, pa je žurka nastavljena uprkos lošim vremenskim prilikama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *