Iz Padine u Guču: Pobedio orkestar Danijela Jokanovića

Padina je petak, 24. jun provela u znaku trubača i uz zvuke trube!

Manifestacija Guča u Padini održava se u okviru kvalifikacija za Sabor trubača u Dragačevu koji će se održati po 61. put. Ove godine po 12 put.

Guču u Padini otvorio je zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički, koji se ovom prilikom zahvalio na organizaciji i realizaciji manifestacije Turističkoj organizaciji opštine Kovačica, Osnovnoj školi Maršal Tito iz Padine, Domu kulture Mihal Babinka iz Padine, a posebno se zahvalio i istaknuo veliku pomoć fudbalera Fudbalskog kluba Dolina takođe iz Padine.

Na otvaranju obratila se i Vesna Stambolić, predsednica Skupštine opštine Lučani. Ona je istakla da je važno širiti prijateljstvo na ovaj način, a da prijateljstvo između Kovačice i Dragačeva traje već pun ih 12 godina.

U Padini su se takmičila 4 orkestra, a orkestar Danijela Jokanovića iz Šida proglašen je najboljim, te se on kvalifikovao za 61. Sabor trubača u Guči koji će biti održan od 5.

do 7. avgusta.

Pored četiri orkestara koji su svirali narodne i autorske melodije nastupio je i Bid bend iz Zrenjanina kao i rok grupa Griva iz Novog Sada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *