Šahovski turnir u Padini se pozicionira kao jedan od jačih u okruženju

Padinski turnir u šahu atraktivan za zaljubljenike u ovu igru

U subotu, 10. avgusta otvoreni su Dani Padine šahovskim turnirom u organizaciji Šahovskog centra Padina. Dobra organizacija prošlogodišnjeg prvog šahovskog turnira i njegov međunarodni karakter, obezbedili su da i ove godine bude veliko interesovanje za učešće.

Kako kažu u ŠC Padina, ovogodišnji turnir bio je ograničen u broju ekipa, mada je interesovanje bilo i veće od kapaciteta, i bilo ih je 14. Ekipno su se takmičile ekipe iz Pančeva, Starčeva, Crepaje, Vršca, Opova, Ritiševa, Kovačice, Ilandže, Jabuke, dve ekipe iz Padine, a iz inostranstva pristigle su ekipe iz Alba Julije (Rumunija) Kuđira (Ruminija) i ekipa iz Đule (Mađarska).

Treće mesto osvojila je ekipa iz Ritiševa, drugoplasirana je iz Vršca, a najbolja od najboljih bila je ekipa iz Opova.

Nagrada za najbolju ekipu

Ovogodišnju organizaciju Međunarodnog šahovskog turnira u Padini pomogla je i opština Kovačica, a šahisti se posebno zahvaljuju Miroslavu Kotvašu koji drugu godinu zaredom daje salu Hole na korišćenje ŠC Padina.

“Šah je najprofinjenija mentalna vežba. On razvija koncentraciju i logičko razmišljanje i jedna je od retkih igara u kojoj ne možete popraviti grešku. Učinite li grešku, izgubit ćete, ukoliko vaš protivnik ne učini još veću grešku.”

 – Jose Raul Capablanca (1888-1942)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *