Vatreno oko zaprimilo 458 uzoraka pacijenata iz naše opštine

Iako je ukinuto vanredno stanje u Republici Srbiji i epidemiološka situacije je stabilnija, na nama je da budemo odgovorni i sami učinimo sve što je potrebno da se bitka sa covidom 19 i završi.

Do danas, testirano je u specijalizovanoj laboratoriji Vatreno oko 458 uzoraka, 8 uzoraka došlo je pozitivno iz ove laboratorije, a ukupno je 18 pozitivnih sa naše teritorije i dodatno još jedna osoba iz Vlasotinca koja se nalazila privremeno u Kovačici. Danas bez novozaraženih.

Da podsetimo:

Ambulanta za respiratorne infekcije počela je sa radom 17. marta, sa testiranjem na Covid 19 u našoj opštini zapčeto je 9. aprila, a od 27. aprila su slati uzorci u posebnu laboratoriju specijalizovanu za Covid 19, Vatreno oko.

Šest pacijenata se oporavilo, a dve osobe su nažalost preminule, tako da je trenutno iz naše opštine 10 osoba pozitivno na korona virus. U kovid bolnici u Pančevu se iz opštine Kovačica nalaze dva pacijenta, u Novom Sadu 4, dok su zbog blage kliničke slike 4 osobe u kućnoj izolaciji.

Zdravstveno stanje svih obolelih iz naše opštine je stabilno, a još jedna osoba se oporavila iz Debeljače i puštena je kući. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *