Nove mere preventive usklađene sa republičkim: do deset osoba, gosti mogu i unutar kafića

Danas je Štab za vanredne situacije opštine Kovačica na sastanku održanom 16. jula 2020. godine doneo dva važna zaključka.

Zaključak o radu ugostitljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica

            Štab za vanredne situacije opštine Kovačica takođe je doneo zaključak da se u ugostiteljskom objektu u zatvorenom prostoru, broj gostiju ograničava na minimalno 4 kvadratna metra korisne površine po gostu, a  u delu otvorenog prostora (letnjim baštama) broj gostiju se ograničava na minimalno 2 kvadratna metra površine bašte po gostu.

Osoblje sve vreme mora da koristi zaštitnu masku. Gost ne koristi zaštitnu masku samo dok sedi za stolom. Prilikom dolaska, odlaska, odlaska u toalet i slično gost je u obavezi da koristi zaštitnu masku.

Rad  ugostiteljskih objekata na teritoriji opštine Kovačica koji nemaju baštu se dozvoljava uz poštovanje svih navedenih mera zaštite. Radno vreme objekata sa baštom je do 23 časa, a objekata bez bašte do 21 čas.

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na sastanku održanom 16. jula 2020. godine doneo je i

Zaključak o zabrani okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od deset lica

Štab za vanredne situacije opštine Kovačica, na sednici  održanoj 16. jula 2020. Godine,  radi usklađivanja sa merama kriznog štaba Vlade Republike Srbije, a radi sprečavanja epidemije Covid-19 na teritoriji Opštine Kovačica je doneo zaključak o zabrani okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od deset lica.

Za sprovođenje zaključka staraće se nadležni organi opštine Kovačica. Zaključak stupa na snagu 17. jula 2020.godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *