Kako će izgledati vlast u Južnom Banatu

Srpska napredna stranka završava razgovore sa kandidatima koji će u Južnobanatskim opštinama i gradovima preuzti najodgovornije funkcije, nezvanično saznaje regionalni informativni portal ePančevo.

U Opštini Kovačica, sasvim je izvesno da će dosadašnji predsednik opštine Milan Garašević napredovati i otići na viši nivo izvršne ili zakonodavne vlasti. Garašević je u svakom slučaju čovek na koga stranka računa. A ime novog kandidata biće saopšteno u narednim nedeljama.

Očekujemo da vidimo dosadašnjeg predsednika opštine Kovačica možda na mestu pokrajinskog poslanika. Takođe, iz Crepaje u redovima za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije biće verovatno i polaznik Akademije za mlade lidere, Ilija Matejić.

Prema saznanjima Epančeva, najjasnija je situacija u Gradu Vršcu, gde aktuelna gradonačelnica Dragana Mitović uživa veliko stranačko poverenje, a i sam izborni rezultat u Vršcu ocenjen je najvišom ocenom.

Što se tiče Alibunara, jedini kandidat za predsednika opštine je Marta Dmitrović.

U Opštini Plandište, dosadašnji predsednik opšine Jovan Repac pod znakom je pitanja. Da li će doći do smene i ko će ga zameniti, znaće se u narednim nedeljama.

Što se tiče Opštine Kovin, zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima, najverovatnije će na mestu predsednika opštine ostati Sanja Petrović, iako se više puta pominjalo ime Violete Ocokoljić.

U Opštini Bela Crkva, kandidat za predsednika opštine je Violeta Simić, dok će, najverovatnije, predsednik Skupštine biti Marijan Aleksić.

U Opštini Opovo, kandidat za predsednika opštine najverovatnije će biti Miloš Markov, a dr Zoran Tasić preuzeće mesto načelnika okruga. Tasić je već obavljao funkciju načelnika okruga, a kako nezvanično saznajemo, SNS traži mnogo čvršći stav nego što je to bilo u dosadašnjem periodu.

Najinteresantnije biće u Gradu Pančevu, sedištu Južnobanatskog okruga. Gradonačelnik Saša Pavlov odlazi sa mesta gradonačelnika. Najverovatnije će biti deo pokrajinske administracije. Za novog gradonačelnika i dalje su ista imena ostala u igri. To su Saša Levnajić, Slobodan Ovuka i Aleksandar Stevanović. Dragana Kuprešanin, direktorka Doma za lica sa oštećenim vidom „Zbrinjavanje“, treća na listi SNS, najverovatnije će se naći na mestu zamenika gradonačelnika.

Primetno je da se više ne spominje ime Marka Mladenovića, nekog iz mlađe garde ko se izdvojio, jer neke procene upućuju da će u budućnosti on preuzeti vođenje Gradskog odbora SNS Pančevo, koji spada u jedan od najjačih odbora Srpske napredne stranke.

Izvor: Epancevo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *