Sednica skupštine Kovačica: saga razjedinjene opozicije

Na dnevnom redu o trogodišnjem projektu komasacije Katastarske opštine Debeljača

 

U petak, 11.maja održana je 17. sednica Skupštine opštine Kovačica. Na dnevnom redu bile su četiri tačke. Prve dve bile su vezane za projekat koji će biti sproveden u Debeljači, komasacije. Treća tačka ticala se Predloga odluke o davanju saglasnosti ugovora o regulisanju međusobnih odnosa za pružanje usluga za obavljanje delatnosti iz oblasti urbanizma I zaštite životne sredine. Četvrta tačka bila je Rešenje o davanju saglasnosti na odluku o načinu određivanja cena izrade prostornih planova, urbanističkih planova I urbanističkih projekata.

Kolumna J.M: Glasanje – SAGA RAZJEDINJENIH

Svi odbornici okupljeni oko vladajuće većine podržali su program komasacije, I jedan odbornik opozicije iz odborničke grupe Demokratske stranke, našim sugrađanima poznat I kao čovek sa najdužim stažom u fotelji predsednika opštine Kovačica.

Sa druge strane, odbornik Demokratske stranke, nekadašnji predsednik Skupštine opštine Kovačica, iako sedi pored svog predsednika koji glasa ZA, podiže ruku I glasa PROTIV! Ostali odbornici opozicije nemo posmatraju šta se dešava sa njihovim ideološkim vođama.

Kao građanin opštine Kovačica, kao neko ko je verovao u pozitivne promene koje su mogle da se dese, tražim od vas objašnjenje: zar niste imali sastanak na kom ste govorili o nastupu na skupštini?! Igrate se političara na teret budžeta, jedan na jednu drugi na drugu stranu?!

Kaže predsednik opštine: ,,…(sednica) bila je izuzetno kratka”?! Zar niko od opozicije nije želeo da kaže jednu jedinu reč ili je jednostavno odbornička fotelja vanredno udobna da bi se često ustajalo iz nje I odlazilo da se garantuje obrazom, ideologijom I ponosom za rečeno?! Nemate pravo da ne pitate ništa i kao manekeni zarađujete odborničke plate gladeći brkove kroz smeh, jer skupštinska sednica ima formalnu ulogu.

Ironija se nastavlja u tome što je istaknuti odbornik koga pamtimo po oštrim rečima upućenim odbornicima sadašnje vlasti kako ne znaju da koriste mejlove, inače simpatični momak iz Debeljače, ne koristi računar da pogleda program komasacije U SVOM SELU ZA KOJE SE BORIO, pa da o tome nešto kaže. Bilo šta.

Mislite da birači imaju kratko pamćenje  I da su spletke I tračevi valjani politčki argumenti, a imaju kraći rok trajanja od kartona mleka.

Opozicija pala svoj ispit

Odbornik iz Kovačice glasao protiv. Odbornik iz Debeljače glasao za. Obojice iz iste odborničke grupe.

Druga odbornička grupa ćuti. Nisu im dirigovali ništa za ovu sednicu.

Ako je kontrola I nadzor rada pozicije opozicija, onda ćemo mi građani sami da uzmemo stvari u svoje ruke. Gledaćemo rezultate, a ne slušati prazne priče žutih tabloida.

Iskreno,

J.M.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *