Investicija se nastavlja: Potpisan ugovor za Vetropark Pupin!

Danas je važan dan za opštinu Kovačica, jer je potpisan ugovor kojim opština Kovačica pored Vetroparka Kovačica dobija i Vetropark Pupin.

Potpisivanje ugovora između predstavnika Enlight i opštine Kovačica

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i predstavnik investitora ispred Vetroparka Kovačica, Miloš Colić, potpisali su danas ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji čime se započinje proces prikupljanja dokumentacije i priprema početka realizacije ka izgradnji novog vetroparka pod nazivom Vetropark Pupin na katastarskim opštinama Kovačica i Debeljača.

Novi Vetropark biće nazvan po Pupinu

Prema ugovoru, planirano je da se na izgradnji vetropakra zaposle ljudi pre svega sa teritorije opštine Kovačica, prednost će imati i izvođači radova sa teritorije opštine Kovačica.

Takođe, opština Kovačica će putem poreza naplaćenih od privrednih subjekata prihodovati dodatno od novog vetroparka, i to 2 procenata od ukupne neto dobiti. Na godišnjem nivou je taj iznos bio preko 60 miliona godišnje, sa izgradnjom novog vetroparka u budžet opštine Kovačica očekivani priliv od poreza na Vetropark Kovačica i Vetropark Pupin biće 110 miliona godišnje.

Investitori razmatraju o čitavom području južnog Banata

Nakon potpisivanja ugovora, predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik je u pratnji investitora obišao Vetropark Kovačica.

U skladu sa povećanim prihodom od poreza od pravnih lica ka lokalnoj poreskoj kasi , očekivano je povećanje ulaganja u infrastrukturu škola, lokalnu putnu infrastrukturu, u opšte poboljšanje uslova života za sve građane na teritoriji opštine Kovačica, istakao je predsednik opštine Kovačica, gospodin Hrubik.

Miloš Colić ispred firme Enlight ističe da je lokalna samouprava opštine Kovačica pokazala dobru saradnju, da su stvoreni svi uslovi za razvoj investicije i ulaganja u zelene izvore enrgije, a da i nakon relizacije trenutno planiranog projekta, u obzir za dalje investiranje uzimaju čitav region južnog dela Banata.

Vetrenjače na slikama naivaca

Sigurno je da je Vetropark Kovačica izmenio pejzaž ovog dela vojvođanske ravnice i da će se pejzaž menjati i u narednom periodu. Novi izgled uticao je i na umetnost, i to toliko da se vetrenjače sada nalaze kao motivi na slikama naših naivnih slikara.

Delegacija MMF-a u Galeriji naivne umetnosti pred vetrenjačama na slikarskom platnu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *