Velika glumačka zvezda posetila Idvor! Povod nova uloga!

Kako saznajemo, snimaće se nova serija posvećena Mihajlu Pupinu, a jedan deo biće zabeležen i u njegovom rodnom selu – Idvoru.

Dragan Mićanović, akademski glumac, tumačiće ulogu Mihajla Pupina. Ovim povodom želeo je da obiđe rodno selo velikog naučnika.

Pred Narodnim domom

Direktor Doma kulture Mihajlo Pupin Svetislav Zakić kaže da je naš poznati glumac tokom jučerašnjeg dana poestio Narodni dom u Idvoru, pogledao je stalnu postavku radova, obišao je i staru školu i rodnu kuću najpoznatijeg Idvorca. Imao je prilike i da pogleda kratak film o Mihajlu Pupinu.

Za sada nosi lepe utiske iz Idvora, a imao je prilike i da nauči nešto novo kroz razgovor sa zaposlenima u Muzeju Mihajla Pupina.

Zajedničke snage

Ovo nije prvo filmsko ostvarenje koje se snima u Idvoru. Nedavno smo imali prilike da pogledamo i kratak film na RTS-u o Mihajlu Pupinu koji je bio emitovan na veliki školski praznik, školsku slavu, Svetog Savu. Tada je Mihajla Pupina igrao dečak iz jedne beogradske škole glume, a njegovog učitelja proslavljeni glumac za decu, Fuad Tabučić.

Da podsetimo, Idvor je nedavno posetio i ambasador Amerike NJ. E. Entoni Godfri kada je potpisan i protokol o nastavku naučno tehnološke saradnje Srbije i SAD. Ovom prilikom, Godrfi je rekao: “Protokol koji danas potpisujemo je između dve vlade ali je okvir za mnogo širu saradnju. Omogućava naučnu i tehničku saradnju između naučnika i stručnjaka u mnogim sektorima od medicine do arheologije,nauke o klimi i šire“.

Idvor po svemu sudeći, postaje centralna destinacija u Vojvodini koja se ne sme zaobići ni na turističkim, ni kulturnim, ali ni na edukativnim mapama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *