Opština podelila 90 auto sedišta

Savet za bezbednost opštine Kovačica i opština Kovačica, u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju, sproveli su još jednu uspešnu akciju.

Čekaju svoje vlasnike

Opština je raspisala javni poziv za dodelu dečjih auto sedišta koja su namenjena deci od 9 do 36 kg, odnosno nakon tzv. jajeta, deca se voze u ovim sedištima sve dok ih ne prerastu i prestane uopšte potreba za ovom vrstom osiguranja tokom vožnje.

Javilo se 90 roditelja, i doneta je odluka u okviru rad Saveta da nijedan neće ostati uskraćen za ovu vrstu pomoći, te je odlučeno da svi koji su ostvarili pravo na sedište, da ga i dobiju.

Pomocnica predsednika opštine Kovačica, Marijana Meliš

Marijana Meliš ovu priliku je iskoristila da istakne sve mere koje je opština Kovačica preduzela kako bi pomogla porodicama sa decom. Prvenestvno misleći na pomoć za novorođenče, pomoć za porodice koje dobiju blizance ili trojke, zatim pomoć i vidu anatomsih rančeva za prvake, nagrade za najbolje učenike.

Takođe, ovom prilikom održano je i predavanje i obuka za korišćenje auto sedišta. Kako navodi statistika, potreba za obukom javila se kada je ustanovljeno da 90% auto sedišta nije postavljeno ispravno.

Bezbednost, jer oni su na prvom mestu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *