Opština dodelila autosedišta za mališane

Savet za bezbednost u saobraćaju opštine Kovačica uz pomoć i podršku Agencije za bezbednost u saobraćaju podelio je danas auto sedišta u Domu kulture 3. oktobar u Kovačici. Opština je obezbedila 82 sedišta za roditelje koji su blagovremeno predali prijavu i ispunili uslove prema javnom pozivu koji je ranije objavljen.

Cilj je da se poveća bezbednost najmlađih učesnika u sabraćaju, ali i da se rastereti roditeljski budžet.

Pored same dodele, Agencija za bezbednost u saobraćaju uvek roditeljima poklanja i edukaciju o prailnom postavljanju autosedišta, što je jednako važno koliko i sama upotreba sedišta, svedoče iz Agencije.

Dodeli su prisustvovali predsednik Saveta za bezbenost u saobraćaju, Stevan Lazički i Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica. Ovom prilikom, Marijana Meliš, rekla je:

– U opštini Kovačica smatramo da je bezbednost svih učesnika u saobraćaju izuzetno važna. Radimo na edukaciji roditelja, najmlađih i učenika, a direktno utičemo na povećanje bezbednosti saobraćaja u opštini postavljanjem saobraćajne signalizacije, vibro traka i obeležavanjem puteva, istakla je Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica.

Foto: opština Kovačica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *