I gimnazijalcima simboličan poklon od predsednika opštine

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, obišao je Gimnaziju Mihajlo Pupin i podelio simbolične poklone svim učenicima koji su ove godine upisali prvi razred gimnazije.

– Ove godine Gimnaziju Mihajlo Pupin upisalo je 75 učenika, po 21 učenik u odeljenjima opšteg smera u kojima se nastava odvija na srpskom i na slovačkom jeziku. U IT smeru upisano je 33 učenika. Njih 55 je iz naše opštine, a 20 je iz Zrenjanina, Pančeva i, najviše, Opova. Od ukupnog broja osmaka koji su završili osmi razred sa teritorije opštine Kovačica, približno 25% odlučilo se da upiše Gimnaziju Mihajlo Pupin, čime je iskazano poverenje u ovu obrazovnu ustanovu koja je i u otežanim uslovima pandemije uspela da uspešno organizuje online nastavu,

rekao je predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik.

Direktorka Tatiana Brtkova istakla je da je velika pomoć i podrška što opština sufinansira troškove prevoza učenika, a podsetimo, za prvo dete putnika u porodici to je u iznosu od 4000 dinara, a za drugo dete je putovanje u potpunosti pokriveno od strane opštine. Takođe, opština finansira i troškove boravka u Petnici, što mladim i perspektivnim đacima ali i njihovim roditeljima puno znači.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *