I Kolibrići obeležili Dečju nedelju

“Dete je dete da ga volite i razumete” – ovogodišnji je slogan pod kojim je održana Dečija nedelja i obeležena velikim brojem aktivnosti u svim radnim jedinicama Predškolske ustanove Kolibri.

Ulepšavanje vrtića bila je jedna od aktivnosti i u okviru nje mališani su imali crtanje kredama i slanje poruka balonima svoj deci sveta.

Rukovodstvo Predškolske ustanove Kolibri pobrinulo use da obezbedi i pozorište u svojim prostorijama, te je odigrana predstava “Carstvo drugarstvo”  putujućeg pozorišta “Poletarac”. Svake godine ustanova se trudi da ovakve i slične sadržaje obezbedi najmlađima, a među njima uvek vlada oduševljenje kada gostuju pozorišne trupe.

Ni ove godine nije zaboravljeno na uzdizanje ekološke svesti i kod najmlađih. Eko dan obeležili su šeširijadom napravljenom od jesenjih plodova, sadili jesenje povrće i čistili svoju okolinu.

Sport je veoma važan deo zdravog odrastanja, te je jedan od dana bio posvećen i sportu i afirmisanju sportskih aktivnosti. Deca su se takmičila i nadmetala u raznim sporskim disciplinama, i na ovaj način imali su prilike da nauče koliko je važno održavati dobru kondiciju i podsticati zdrav i takmičarski duh.

Za kraj, održani su i maskenbali i “žurke” poslednjeg dana Dečije nedelje. Ovim povodom, predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik posetio je predškolsku ustanovu i pozdravio sve maskirane mališane koji su pripremili i odgovarajući program.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *