Spektakl! Slovački nacionalni ansambl u Kovačici!

Jedinstveni Slovački narodni umetnički ansambl gostovaće u Kovačici 27.oktobra u Kovačici. Koncert je zakazan za sredu od 19 časova, a svi koji karte obezbede na vreme u Domu kulturu 3. oktobar imaće priliku da vide muzičko-scenski spektakl na svetskom nivou u trajanju od 70 minuta!

SlUK je ansambal Ministarstva kulture Slovačke

Slovačko državno društvo za tradicionalni ples je profesionalni plesni ansambl. To je organizacija koju subvencioniše država i koju je osnovalo Ministarstvo kulture Slovačke Republike.

SLUK je jedinstveni ansambl koji predstavlja tradicionalni ples, muziku, muzičke instrumente i nošnje Slovačke. Već više od 60 godina proizvodi mnoge umetničke programe inspirisane slovačkom narodnom umetnošću. SLUK je ostavio značajan trag u slovačkoj kulturi i postao je sinonim za tradicionalne narodne umetnosti u savremenom izvođenju. Njegovo originalno umetničko delo tokom decenija umetničkih sezona dalo mu je stalno mesto ne samo u slovačkoj, već i u evropskoj kulturnoj baštini.

Danas SĽUK čine plesni ansambl, kamerni narodni orkestar i pevačka grupa i sarađuje sa vrhunskim umetnicima iz oblasti folklora. Repertoar čine izvanredni plesni i muzički programi koji se kroz različite nivoe umetničke interpretacije tradicionalne muzike i plesa proširuju u druge žanrove poput džeza, svetske muzike ili savremenog plesa. Zahvaljujući impresivnoj koreografiji, muzici i scenskim adaptacijama, gledalac može da se upozna sa estetskim vrednostima slovačke narodne kulture.

Sedište SLUK -a nalazi se u Bratislavi, gde ima svoje pozorište (Teatar SLUK), Odeljenje za kostime i Multimedijalni arhiv narodne kulture Slovačke. Važan deo SĽUK-a je Slovački centar nematerijalne kulturne baštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *