Infrastrukturu možemo razvijati samo u skladu sa ekologijom

Održana je četvrta radionica u okviru izrade Plana razvoja opštine Kovačica, i to radionica Radne grupe za infrastruktutu i ekologiju. Projekat izrade Plana razvoja realizuje opština Kovačica, odnosno, Odeljenje za privredu i lokalno ekonomski razvoj, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju. Ovaj projekat finansiran je od strane Sekretarijata u visini od 642.000 dinara.

Današnja radionica ticala se izrade jednog dela Lokalnog akcionog plana razvoja za opštinu Kovačica za period 2022. do 2028. Tačnije, razgovaralo se na temu infrastrukture i ekologije sa svim relevantnim subjektima koji su uključeni u ove dve oblasti.

Oblasti su povezane kroz plan razvoja, objašnjava Daniel Magdu, koordinator projekta, jer se razvoj infrastrukture mora uskladiti sa održivim razvojem u oblasti ekologije. Sastanak je održan sa predstavnicima javnih komunalnih preduzeća i sa zainteresovanim predstavnicima udruženja koja se bave očuvanjem ekologije u opštini Kovačica.

Inače, radionice su organizovane tako da okupe sve radne grupe koje će pojedinačno dati doprinos u izradi Plana razvoja, koji je izuzetno važan dokument čiji je zadatak da definiše smer razvojnih prioriteta opštine Kovačica za period od sedam godina.

Radno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *