Formiran Opštinski savet roditelja – zadatak: podrška i unapređenje obrazovanja i vaspitanja

Na nedavno održanoj sednici Skupštine opštine Kovačica, desetoj po redu od početka godine, doneto je Rešenje o imenovanju Opštinskog saveta roditelja opštine Kovačica.

Roditelji, predstavnici 9 obrazovnih ustanova, biće članovi ovog saveta, i to iz osnovnih škola, gimnazije i predškolske ustanove.

Iz svake ustanove imenovano je po dvoje članova saveta, a njihov mandat trajaće godinu dana. Opštinski savet roditelja dužan je da sačinjava polugodišnji izveštaj i dostavlja ga svom osnivaču, odnosno, u ovom slučaju Skupštini opštine Kovačica.

Skupština opštine Kovačica je donela Rešenje o formiranju Opštinskog saveta roditelja na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i u skladu sa Pravilnikom o Opštinskom savetu roditelja.

Zadaci OSR su da daje mišljenje, inicira akcije i predlaže mere za ostvarivanje prava deteta, unapređivanje obrazovanja, vaspitanja i bezbednosti dece, učestvuje u utvrđivanju opštinskih planova u programima za ostvarivanje većeg stepena obrazovanja i vaspitanja, sprečava socijalnu isključenost dece iz ugroženih grupa, pruža podršku savetu roditelja na nivou škola, sarađuje sa orgnaizacijama koje deluju u oblasti obrazovanja i vaspitanja dece…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *