Stigli do kraja puta vrednog 880 miliona, vreme za nove početke

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički obišli su radove na završnoj fazi puta Debeljača Opovo. U pratnji predsednika i zamenika predsednika opštine bili su i predsednik Sveta Mesne zajednice Debeljača, Stevan Lazički i pomoćnik predsednika opštine Kovačica, Miroslav Kotvaš.

Nazire se kraj poslu koji je započet 2018. godine po drugi put. Inače, prvi put se o izgradnji puta govorilo još pre deset godina, odnosno 2011. godine. Tada do izgradnje nije došlo, dok tada nova republička i pokrajinska administracija ponovo nije pokrenula ovo važno infrastrukturno pitanje za ceo Južni Banat i to 6 godina kasnije.

Celokupna vrednost saobraćajnice Opovo – Debeljača je 880 miliona dinara, radovi su finansirani iz sredstava Uprave za kapitalne investicije AP Vojvodine i oni su finansirali celokupan iznos.

Višegodišnja investicija od izuzetne važnosti – obilazili je i Mirović i predsednik Vučić

Predsednik Republike Srbije je u februaru 2019. godine obišao radove na putu Debeljača Opovo i rekao: Bivša vlast na čelu sa DS je taj put počela da gradi još 2011 godine, ali je novac prebačen firmi koja je brzo otišla u stečaj, dok su milioni nestali… Taj posao ćemo završiti što pre , kao i put Beograd – Zrenjanin i tako ćete biti uvezani sa srednjim Banatom, što će doprineti dolasku investitora“ poručio je tada predsednik Vučić.

Ceo ovaj region južnog Banata sada postaje dodatno atraktivan jer ima razvijenu putnu infrastrukturu, te je pogodan za investiranje. Posebno je od velike važnosti što će u narednom periodu proći i autoput,te se razvija putna mreža – osnovni preduslov za razvoj industrije i privrede. Pored međuopštinskog povezivanja, znatno se skraćuje put do Beograda, čime očekujemo da će i cene nekretnina porasti. Takođe, veliki broj dece iz Opova školuje se u Kovačici, pa će sada i putovanje učenika biti olakšano.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *