Nove prostorije UŽ Padina spremne za otvaranje

Udruženje žena Padina se aktivno  bavi očuvanjem i negovajem tradicije Slovaka koji žive u Vojvodini sa posebnim akcentom na kulturu i tradiciju žitelja Padine.

Postoji skoro sto godina, tačnije osnovano je 1923. a ponovo obnovljeno 2003. od kada beleži niz aktivnosti na kulturnom polju ali i u humanitarnom radu. 

Zahvaljujući  finansijskoj podršci Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje žena Padina je završilo kompletnu adaptaciju svoje prostorije koja se nalazi u sklopu Mesne zajednice Padina.

Sredstva dobijena po konkursu “Udruženje žena za Padinu bez barijera” u iznosu od 350000 dinara utrošena su na: zamenu postojećeg plafona i montaža svetlosnih armatura za nova sijalična mesta, zamenu postojeće elektroinstalacije i ugradnju prekidača i telefonskih utičnica, bojenje i rekonstrukciju postojeće stolarije, zamenu dotrajalog poda i hoblovanje i lakiranje postojećeg parketa.

Nakon završenih radova, prostorija je opremljena novim nameštajem sredstvima dobijenim iz opštine Kovačica i spremna je za svečano otvaranje . 

Verujemo da će Udruženje žena u novim prostorijama imati sve uslove koji su im neophodni za nastavak uspešnog funkcionisanja,

izjavila je Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine Kovačica.

Tokom radova

Sada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *