EPOK u društveno- odgovornoj akciji

Predsednik Ekološkog pokreta opštine Kovačica, Vladimir Kuharik, koga mnogi u Kovačici poznaju pod nadimkom Kunfo, okuplja mlade ekologe i već godinama unazad menjaju lokalnu ekološku sliku u mestu Kovačica.

Samo udruženje broji oko 20 aktivih članova, a neretko im se pridružuju i građani.

Ideja nije samo čišćenje, već i unapređenje životne sredine i održivost

Kod Sabove rampe, odnosno, pored kanala Nadel, sprovodi se akcija u organizaciji Ekološkog pokreta opštine Kovačica, a podržale su je opština Kovačica i preduzeće Tamiš Dunav.

Prema rečima Vladimira Kuharika, predsednika Ekološkog pokreta opštine Kovačica, ideja je da se očisti kanal Nadel i da se posadi vetrozaštitni pojas, drvored koji će obezbediti prirodnu oazu.

Akcija podrazumeva ravnanje prostora pored kanala, prethodno uklanjanje đubreta koje su nesavesni građani ostavili pored kanala, ali i urasle trave.

Ovo je još jedna akcija u nizu. EPOK je organizovao akcije na čišćenju i uklanjanju otpada i to dve godine unazad. I tada je pomogla opština Kovačica.

Nakon ove akcije, planirana je akcija sadnje kada će biti posađeno po 250 sadnica javora i jasena, ali i sadnice žbunja. Cilj je da se vrane odsele iz centra Kovačice i da se nastane na ovom prostoru.

Plan je napravljen strateški i u sradnji sa diplomiranim inženjerom za hortikulturu, kaže predsednik EPOK-a, Vladimir Kuharik Kunfo i dodaje: svrake će na prostoru koji polako niče imati svu potrebnu hranu i neće morati da dolaze u samu Kovačicu.

Potrebno je još sredstava za sve planove koje EPOK ima, a volje ne manjka.

Inače, Ekološki pokret opštine Kovačica, naredne, 2023. puni deset godina.

IZVOR: RTV OK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *