Udarnička akcija EPOK-a!

Ekološki pokret opštine Kovačica nastavio je sa uređenjem kanala Nadel.

Ideja nije samo čišćenje, već i unapređenje životne sredine i održivost

Kod Sabove rampe, odnosno, pored kanala Nadel, sprovodena je akcija u organizaciji Ekološkog pokreta opštine Kovačica, a podrazumevala je čišćenje prilaza kanalu od šuta. Mladi članovi ekipe Epoka su ručno utovarili dve prikolice šuta, što svedoči o tome koliko su spremi da ovaj prostor urede i orni da obiman posao uređenja privedu kraju. Dužina oćišćenog prostora je duga čak jedan kilometar.

Kako smo ranije pisali, a prema rečima Vladimira Kuharika, predsednika Ekološkog pokreta opštine Kovačica, ideja je da se očisti kanal Nadel i da se posadi vetrozaštitni pojas, drvored koji će obezbediti prirodnu oazu.

Ovo je još jedna akcija u nizu. EPOK je organizovao akcije na čišćenju i uklanjanju otpada i to dve godine unazad. I tada je pomogla opština Kovačica.

Nakon ove akcije, planirana je akcija sadnje kada će biti posađeno po 250 sadnica javora i jasena, ali i sadnice žbunja. Cilj je da se vrane odsele iz centra Kovačice i da se nastane na ovom prostoru.

Plan je napravljen strateški i u sradnji sa diplomiranim inženjerom za hortikulturu, kaže predsednik EPOK-a, Vladimir Kuharik Kunfo i dodaje: svrake će na prostoru koji polako niče imati svu potrebnu hranu i neće morati da dolaze u samu Kovačicu.

Potrebno je još sredstava za sve planove koje EPOK ima, a volje ne manjka.

Inače, Ekološki pokret opštine Kovačica, naredne, 2023. puni deset godina, navodi se u prilogu RTV OK.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *