FOTO: Ministar Udovičić u kovačičkoj osnovnoj školi i na treningu Spartanki

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i ovog vikenda nastavio je redovne posete lokalnim samoupravama širom Srbije, a posetio je i opštinu Kovačica. Dočekao ga je Jaroslav Hrubik, predsednik Opštine Kovačica, Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica, direktorka Osnovne škole Mlada pokolenja iz Kovačica, Anjička Bireš, i mnogobrojni građani.

Tokom posete ministar Udovičić je obišao Osnovnu školu “Mlada pokolenja” u Kovačici kojoj je uručen komplet opreme za školski sport. To znači da će učenici moći da koriste nove golove za rukomet, košarkaške table, obruče, mreže i španere za odbojku, kao i veliki broj lopti za pomenute sportove.

Ministar Vanja Udovičić je posetio i Ženski rukometni klub “Spartak” iz Debeljače i njima uručio komplete nove sportske opreme.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, istakao je da su deca bila oduševljena jednako i posetom i poklonima, a posebno i time što se ministar Udovičić i sam pridružio treningu.

Tom prilikom ministar je istakao važnost ulaganja u školski sport, što širi obuhvat dece u sportu, kao i rad lokalnih klubova.

“Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava kako bismo zajedno radili na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Bez obzira na to da li je reč o velikim gradovima ili manjim sredinama, cilj nam je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo. Takođe, želja nam je da u direktnoj komunikaciji sa sportistima razgovaramo o njihovim takmičarskim ciljevima, izazovima i planovima u životu i karijeri, da vidimo kako funkcionišu lokalni klubovi, i šta im nedostaje. Danas smo mogli da se uverimo da se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave sportom, a da sportisti nižu pobede i imaju velike planove. Svi zajedno, u istom timu, radimo na tome da mladi, ali i svi oni koji se bave sportom, treniraju u što boljim uslovima i da im na taj način pomognemo da ostvare maksimalne rezultate”, poručio je ministar Udovičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *