FOTO GALERIJA: Udruženje žena iz Padina osvojilo nagradu u Beogradu – najlepše oslikani predmet

Udruženje žena Bulka iz Debeljače, Bakice iz Uzdina, Udruženja žena iz Padine i Kovačice i Udruženje žena Vidovdan iz Crepaje, učestvovala su na manifestaciji “Ko se lepo nosi taj se i ponosi” . Pored više od 40 članica naših udruženja, još 150 udruženja žena sa teritorije Srema, Banata i Bačke učestvovalo je na pomenutoj manifestaciji koja je organizovana u TC Galerija na Trgu Mašna u Beogradu na vodi.

Događaj je započeo defileom svih učesnika predvođen  gajdašem, a onda je nastala čarolija multikulturalnosti,  kolorita nošnji naroda koji žive ne samo na prostoru Vojvodine već cele Srbije i bogatog kulturno umetničkog programa, KUD-ova i solista,  koji su uz igru i pevanje upotpunili čitav spektakl. 

Naša udruženja prikazala su zajedničko bogatstvo na štandu Južnobanatskog okruga zajedno sa opštinom Opovo i Alibunar.

Takođe, učesnice defilea prikazale su narodnu nošnju Slovaka iz Padine i Kovačice, Mađara iz Debeljače, Rumuna iz Uzdina i tzv. gradsku banatsku nošnju koja se nosila u srpskim sredinama.

Manifestaciju su svojim prisustvom podržale i ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i otvorila manifestaciju, i Guvernerka Narodne Banke Srbije Jorgovanka Tabaković. 

Manifestacija je bila izložbeno- takmičarskog karaktera birali su se najautentičnije rukotvorevine odnosno izrađene primenom starih zanata poput heklanja, veza, štrikanja, pustovanjem vune ….Izlozeni su bili i oslikani  predmeti izradeni od stakla, drveta… U kategoriji najbolje oslikanih predmeta, Udruženje žena iz Padine, osvojilo je prvu nagradu, a nagrada je smart telefon.

Sa manifestacije je poslata zajednička poruka svih učesnika da je multikulturalnost neprocenljivo bogatstvo Vojvodine i da zajedno nastavljaju da rade na unapređenju rada i i ekonomskog osnaživanja udruženja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *