Vibro trake, stop znaci, pešački prelazi – šta je sve novo na putevima u našoj opštini

Opština Kovačica izdvojila je značajna sredstva kako bi se bezbednost vozača na našim ulicama značajno povećala. Posebno se vodilo računa o saobraćajnicama koje su značajnije opterećene saobraćajem. Izdvojena sredstva u ove svrhe su 4.700.000 dinara.

Ono što su Kovačičani već danas mogli da primete jesu novi pešački prelazi u naseljenom mestu Kovačica. Pored toga, postavljena je i nova saobraćajna signalizacija, odnosno, znaci za zaustavljanje na raskrsnicama u Kovačici i kod Tripića ka Debeljači. Za vikend planirano je postavljanje trouglova i stopova, i to 90 trouglova i 22 znaka stop.

Planirano je i iscrtavanje parkinga u Kovačici, ali i središnjih i bočnih linija na dva fronta – Od Tripića ka Debeljači u dužini od 2 km i duž letnjeg puta između Kovačice i Debeljače u dužini od 3,5 km. Deo puta blizu Tripića biće znatno bezbedniji, jer pored saobraćajne signalizacije, postavljeni su i smerokazni stubići.

Vibro trake za sporiju vožnju biće postavljene na raskrsnici kod Tripića, na raskrsnici Kovačica – Padina, odnosno raskrsnica JNA i Bratstva jedinstva, ali i na raskrsnici kod Idvora ka magistralnom putu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *