Izbori 2022: Južni Banat je tvoja tvrđava

Predizborni skup Srpske napredne stranke u Opovu održan je u centru u ulici Borisa Kidriča, a okupljenima se obratio i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Aleksandra Vučića je na mitingu u centru Opova dočekao veliki broj građana iz Opštine Opovo ali i Kovačice.

Vučić je na početku svog obraćanja Opovčanima obećao da će biti obnovljen i opremljen Dom zdravlja, rekonstruisana škola u Sakulama, izgrađena sportska sala u Opovu, a linija 110 produžena do Barande i Sakula.

„Što se samog Opova tiče 2019. godine smo dogovorili i onda je krenula korona, ali ćemo taj dogovor sada ispuniti. U najkraćem periodu uložićemo novac u Dom zdravlja u Opovu i biće neuporedivo bolje opremljen nego što je to sada. Uložićemo 1,7 miliona evra u obnovu i opremanje Doma zdravlja u Opovu. Moći ćete roditelje i decu da lečite na najbolji mogući način. U Sakulama ćemo potpuno rekonstruisati osnovnu školu. 200 dece nam ide u tu školu. 750.000 evra smo dogovorili da uložimo u rekonstrukciju škole. Od fiskulturne sale napravićemo višenamensku funkcionalnu salu ovde u Opovu. Nezadovoljan sam što autobuska linija 110 ide na 80 do 90 minuta i što još uvek nije produžena do Barande i Sakula. Dajem reč da će ići na 45 minuta i daće produžiti liniju i do Sakula i Barande“, rekao je Aleksandar Vučić prilikom svog obraćanja građanima Opova.

Pored infrastrukturnih radova u Opštini Opovo, Vučić je govorio o aktuelnoj situaciji u Evropi i Svetu zbog rata u Ukrajini i da Srbija mora voditi računa pre svega o sebi i svojim interesima.

„Mi moramo da brinemo o budućnosti Srbije, neko mora da vodi računa o tome, nekome Srbija mora da bude važnija i od lične sujete i od svega drugog. Zato mi možemo da odgovaramo samo svojom odgovornošću i ozbiljnošću“, naveo je Vučić.

Kako je naveo, sukobi provokacije i napadi su stalni, a Srbija mora da izbegne takve stvari, kako bi sačuvala stabilnost zemlje.

„Bezbroj puta je Srbija plaćala cehove, a vreme je da brinemo o sebi. Vreme je da brinemo o ovom malom dečaku koji je ovde suze pustio, da ima više radosti u budućnosti, a ne da mislimo na muke kakvim ćemo biti izloženi“, rekao je Vučić.

Izvor: Glas Opova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *