Dom kulture u Padini: stolarija nova, građevinski radovi, vodovod, kanalizacija…

Kancelarija za Slovake u dijaspori odborila je dva projekta opštine Kovačica ukupne vrednosti 200.000 evra, a opština Kovačica je izdvojila još dodatnih 8.800.000 dinara za radove na Domu kulture u Padini. 


Planirano je da se prema prvom projektu od 100.000 evra sa sredstvima opštine Kovačica uradi PVC stolarija, deo unutrašnjih građevinskih radova, uključujući i vodovod i kanalizaciju. Trenutno se radi na postavljanju glavnih i pomoćnih ulaznih vrata, a posao je obiman, svedoči izvođač radova na postavljanju stolarije. Ugrađuje se preko 60 elemenata.
Dodatnih 100.000 evra biće izdvojeno za građevinske radove u unutrašnjosti zgrade Doma kulture Mihal Babinka, za struju i grejanje. 

Dom kutlure Mihal Babinka u Padini jedan je od najvećih u Vojvodini, a zgrada je stradala u požaru 29. aprila 2019.  U požaru je stradala velika sala i krov iznad nje. 

Tada je učinjena velika materijalna šteta, a svi radovi za koje je ranije izdvojen novac za rekonstukciju, nestali su u plamenu, te se sa temeljnom rekonstrukcijom kreće iznova. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *