Konji ponovo jure – 26. fijakerijada u Crepaji

U Crepaji je tradicionalno održana 26. Fijakerijada – smotra paradnih konja i fijakera. Na “Fijakerijadi” takmičili su se učesnici iz cele Srbije u dvopregu, četvoropregu i petopregu, više od 130 njih.

Organizator je Konjički klub „Lipicaner“. Na smotri paradnih konja i fijakera koja se održava 26. put u Crepaji, najatraktivnije je bilo takmičenje u nadmetanju dvoprega. Za prestižne pehare ove godine takmičilo se oko 130 učesnika.

Na otvaranju su se obratili Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica, Dragan Jovanov, predsednik Saveta Mesne zajednice Crepaja, Vjekoslav Papadopulo, predsednik UO Udruženja odgajivača konja i Branisalv Dunđerski ispred KK Lipicaner. Nastupio je i Folklorni ansambl Sveti Sava iz Crepaje.

Crepajci su dugo čekali da ponovo prodefiluje konjička povorka.

Crepaja je oduvek bila poznata po negovanju dobrih konja i čuvanju tradicije. Ova tradicionalna manifestacija paradnih konja i fijakera već 26 godina okuplja ljubitelje ovih plemenitih životinja na jednom mestu. Pritom je postala događaj gde svaki vlasnik konja želi da se oproba, ali i pokaže ove domaće životinje, kaže predsednik Upravnog odbora Udruženje odgajivača konja Srbije Vjekoslav Papadopulo.

Fijakerijada je prilika i za najmlađe da vide konje, sprijatelje se s njima i oprobaju u jahanju. Organizatori smotre iz konjičkog kluba „Lipicaner“ kažu da svi koji dođu na “Fijakerijadu” ponesu samo lepe utiske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *